De ontwikkeling van de RoadrunnerGroep

De geschiedenis

De RoadrunnerGroep is sinds de oprichting in 1952 (toen nog onder de naam ‘Tankstations en Oliehandel Gebroeders van Kleef BV’) een familiebedrijf.  A.P van Kleef realiseerde net na de oorlog een autostalling op de ‘Thiemsbrug’  in Hengelo  waarnaast al snel een tankstation werd gerealiseerd. Tegelijkertijd startte hij vanuit de Thiemsbrug een oliegroothandel. In deze tijd werden vele  Hengelose bedrijven en particulieren door de familie van Kleef van huisbrandolie voorzien. Deze oliegroothandel is tot op de dag vandaag een belangrijke pijler van de onderneming.  Enkele  jaren daarna werd een tweede tankstation geopend nabij de grensovergang “Rammelbeek” in Denekamp. Zowel de vestiging Thiemsbrug als de vestiging  Rammelbeek opereerden onder de merknaam Gulf. De beide tankstations waren in die jaren sterk afhankelijk van het internationale transportverkeer dat zich via Hengelo en Denekamp richting Duitsland en Scandinavië bewoog. In de jaren ’60 en ‘70 waren er in Nederland slechts vijf benzinestations 24 uur per dag geopend. De beide vestigingen vormden  er twee van. 

 

Na het overlijden van A.P. van Kleef in 1960 werd de onderneming voortgezet door zijn zonen Piet, Theo en Jan van Kleef.

Als gevolg van de aanleg van de rijksweg A1 kwamen eind jaren ’80 de twee vestigingen grotendeels in een verkeersluwte  te  liggen. Het internationale transport koos logischerwijs een nieuwe route via de A1. Als gevolg hiervan is in samenwerking met Texaco Nederland in 1993 de exploitatie van servicestation “Het Veelsveld” aan de A1 nabij Deurningen gestart en in 1994 werd het servicestation ‘Westermaat” in Hengelo opgericht. Hierdoor kon het bedrijf zich weer ten volle richten op het bedienen van de transportsector en was de basis gelegd voor een verdere continuering van de onderneming. Dit was ook het moment waarom alle  activiteiten verder gingen onder de nieuwe naam RoadrunnerGroep.

 

Een volgende stap werd in 1998 gezet  toen de exploitatie van het servicestation “De Drielander” aan de rijksweg  A-28  te Harderwijk werd overgenomen  gevolgd door de oprichting van servicestation “Hengelo-Zuid” in 2000.

Om de basis in Twente verder te vergroten heeft de RoadrunnerGroep in 2001 het servicestation “Shell Jansema” in  Hengelo overgenomen en in 2003 de vestiging “Shell Parkweg” in Enschede. Middels de opening in 2006 van de rijksweglokatie  “Gulf Dorpshellen” aan de A32 tussen Heerenveen en Wolvega, is een verdere uitbreiding naar het Noorden ingezet. Tenslotte is in 2007 de nieuwe Shell lokatie “Het Plein” geopend nabij IKEA in Hengelo.

 

In 2012 vierde de RoadrunnerGroep haar 60-jarig bestaan. In  die  60 jaar hebben “mensen” altijd centraal gestaan. Bovenal natuurlijk de tienduizenden klanten per week maar vooral ook de ruim 70 medewerkers. 

 

 

RoadrunnerGroep...In 2012 al weer 60 jaar !! tot uw dienst

Tankstation Thiemsbrug aan de oldenzaalsestraat in Hengelo begin jaren '50